Waarom scheidingsmediation?

Waarom scheidingsmediation?

Behartiging belangen van beide partijen.

Het belangrijkste kenmerk van een scheiding met een mediator is dat de oplossingen die gevonden worden júllie oplossingen zijn. De mediator behartigt de belangen van beide partijen en jullie bereiken samen een akkoord dat voor beiden goed genoeg voelt. De mediator kijkt daarbij naar alle signalen die jullie tijdens de gesprekken bewust en onbewust afgeven en blijft als het goed is checken of dat wel het geval is.
 
Het is goed om te overwegen hoe jullie tegenover elkaar staan in het scheidingsproces en het devies is zoveel mogelijk te voorkomen dat je eindigt met allebei een eigen advocaat.
mediation parkstad

De beslissing van de rechtbank maakt een einde aan het echtscheidingsproces, maar lost geen conflicten op. In plaats daarvan harden ze meestal uit. Vooral als er kinderen zijn, heeft dit desastreuze gevolgen voor je toekomstige ouderrelatie, die na de scheiding de rest van je leven voortduurt. Scheidingsmediation met een mediator kan u helpen dit frustrerende proces te vermijden.

Mediation zorgt ervoor dat je ook in de toekomst samen inhoud kunt blijven geven aan de ouderrelatie. Mediation Parkstad begeleidt je op een heel natuurlijke manier van ex-partner naar co-ouderschap.

scheidingsmediation
een scheiding aanvragen
Soms zijn de emoties zo hoog opgelopen, dat normale gesprekken niet meer mogelijk zijn en dus een gezamenlijk gedragen resultaat ook niet. Dan is het goed om allebei een eigen advocaat te nemen. Die behartigen beiden jullie individuele belang met allebei als doel het voor hún partij zo goed mogelijk te doen. Niet zelden neemt hierdoor de kans op een vechtscheiding enorm toe. 
Het resultaat is doorgaans een langer scheidingstraject, veel hogere kosten en een uitkomst die voor niemand nog echt goed is.

 

Advocaten en rechters hebben een juridische opleiding gevolgd en houden zich strikt aan wet- en regelgeving. Mediation Parkstad begrijpt deze wet- en regelgeving ook, maar combineert ze met financiële kennis en de nodige creativiteit. Mediation Parkstad is open, eerlijk en transparant. Wij zijn er om uw scheiding in goede banen te leiden. Vaak blijkt immers dat er meer mogelijkheden zijn dan op basis van de regels aanvankelijk werd aangenomen.

pexels-cottonbro-4098215

Als je toch nog twijfelt of mediation een goede oplossing is, dan heeft ook de Rijksoverheid en webpagina besteed aan de voordelen van mediation? Maar neem ook gerust contact met ons op of plan een gratis kennismaking in. 

Vraag vrijblijvend een gratis kennismaking aan.

06 - 2146 9829

info@mediationparkstad.nl